PROFESYONEL SES TEKNOLOJİLERİ OKULU

Hayaline Giden İlk Adımı Attığın Yer

​​​​​​​Seni anlıyor, bunu seviyoruz ve eğer kariyerin, müzik, eğlence, konser sistemleri, film ve reklam müziği gibi bir alanda gelişsin istiyorsan doğru yerdesin!

eğitimlerimiz

Kendi Müziğini Yarat

Müzik Prodüksiyonu

Müzik Prodüksiyonu programında bir müzik fikrinin, profesyonel koşullarda hazırlanmış performansta yer alıncaya kadar hangi aşamalardan geçtiğini inceleyeceksin.

Müzik Teknolojileri

Müzik Teknolojileri programında stüdyomuzda özel mikrofonlama teknikleri öğrenecek, dijital audio laboratuvarlarımızda sound üretecek ve mühendilik becerilerini geliştireceksin.

Mix & Mastering

Elindeki Müziğe yaklaşım teknikleriyle ilgili önemli bir bakış açısı ve miks-mastering ekipmanlarının temel kullanım kurallarından ileri uygulamalara varan yaklaşımlar edinin.

Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyonu

Çağdaş hip-hop ve R&B’nin otantik seslerini ve felsefesini bu adım adım eğitimle, profesyonel duyulan hip-hop ve R&B prodüksiyonuna çevirin

Elektronik Müzik

Bir elektronik müzik artisti olarak sınırlarınızı zorlayın ve ses tasarımı, prodüksiyon ve elektronik dijital enstrüman (EDI) performans becerilerinizi geliştirin.

BTEC İşbirliği

Galatasaray ITM eğitimlerinde başarılı olan öğrencilere talep etmeleri halinde MEB eğitimlerini, BTEC onayıyla audio ve müzik endüstrilerinde 4. ve 5. seviyeye yükseltme imkanı verir. Program “APRS”, “UK screen” tarafından geliştirilmiş, “MPG” ve “Skillset” tarafından da tanınmaktadır. 5. Seviye “HND” diplomasıyla, 2 yıllık eğitimini, yatay geçişle tüm dünyada, artı bir yıl okuyarak lisans diplomasına çevirebilirsin.

Öğrencilerimiz Okulumuzda, MEB’in öngördüğü eğitim sonucunda sınavla alacakları sertifikaları, BTEC (Bussiness and Technology Educational Council) El Kitabında da detaylı bir şekilde izah edildiği üzere, BTEC sistemine başvurup, belirtilen ücretleri zamanında ödemeleri, eğitmen ve danışmanlarımız eşliğinde belirlenen zamanlarda, eğitim, ödev ve başarı koşullarını yerine getirmeleri halinde, Audio ve Müzik alanında, 4. ve 5. seviyede, uluslararası mesleki denklik sağlayan belgelere dönüştürebileceklerdir.

Seviye 4: Higher National Certificate

Geniş ölçüde karmaşık (kompleks), teknik veya profesyonel meslekleri kapsar. Bu düzeyde çalışan kişiler, geniş çaplı teknik operasyonları gerçekleştirmek, önemli bir düzeyde bireysel sorumluluğa sahip olarak, kaynakların kullanılması (tahsis edilmesi) ve iş sürecindeki diğer çalışanların işlerinden sorumlu olmak gibi işleri yapabilirler. Bu düzeydeki aktiviteler, öncelikle denetlemeyi ve mesleğe ait farklı işleri yapan çalışanların/ çalışan gruplarının aktivitelerini koordine etmeyi kapsar. Bu düzeydeki beceriler, denetçilerin/nezaretçilerin sıklıkla kendisinden daha alt seviyelerde çalışanlara işi göstermeleri gerektiğinden, özellikle iş sürecindeki ilgili alanlarda materyallerin, araçların ve makinelerin pratik kullanımını kapsar.

Seviye 5: Higher National Diploma

İleri seviyede karmaşık aktiviteleri (kompleks), stratejik yönetimi (talimatları), sıklıkla önceden belirlenemeyen içeriklere sahip meslekleri kapsar. Bu düzeyde çalışan kişiler, ileri seviyede bireysel sorumluluğa sahip olarak, sorumlu olmak ve organizasyonun ilgili bir işlevine ait kişisel olarak sorumluluk almak gibi işleri yapabilirler. Bir işyerinde finansal ve uygulamaya yönelik aktiviteler içerisinde profesyonel düzeyde (eğitime dayalı) faaliyetler için gereken zihinsel becerilere sahiptirler. İş tasarımı boyutunun detaylarında ve üretim sürecinde üst düzey profesyonellere yardımcı olabilmek, sorumluluklarına dayalı olarak tavsiyede bulunabilmek ve iş sürecinin tamamlanmasında ürünün oluşturulması için gereken becerilere sahiptirler.

Mezunlarımızın Başarı Hikayeleri

Deniz Ünlü

Neyse

Deniz Ünlü, grup arkadaşları ile birlikte 2011 yılında myspace tarafından düzenlenen “Be The Band” yarışmasını birincilikle tamamladı. Ödül olarak ilk albümleri “YAPMA MEYDAN”ı yayınladı. Albümün ilk klibi de Hokkabaz parçasına çekildi ve ulusal bütün müzik kanallarında yayınlandı.

Okan Işık

Model

2009-2010 Eğitim yılı için burs yarışmasında başarılı olarak %100 eğitim bursu kazandı. Üyesi olduğu “Model” grubu ile de 18. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Grup Ödülü de dahil sayısız ödül kazandı.

Çağan Tunalı

RME Artist

Ozan Doğulu, Atiye gibi bir çok sanatçının parçalarına mastering yapan Çağan Tunalı, 2011 RME Artist seçilmiştir.

Görkem Adır

Talenthouse & Souncloud Birincisi

Talenthouse & Souncloud işbirliği ile dünya çapında düzenlenen remix yarışmasında Leona Lewis’in Trouble parçasına yaptığı remix ile halk oylamasında 1. seçildi.

Ufuk Kevser

Mix Mühendisi

Öğrencimiz Ufuk Kevser’in Rütbeni Bileceksin parçasına yaptığı miksi Kenan Doğulu beğendi ve kişisel twitter hesabından hayranlarıyla paylaştı.

Ozan Kurtuluş

L.A. Movie Awards
En İyi Ses Tasarımı Ödülü Sahibi

Mezunlarımızdan Ozan Kurtuluş, “Hezarfen” filmiyle, L.A. Movie Awards 2011 animasyonda, “en iyi ses tasarımı” ödülü aldı.

%76

Evet bu oran gerçek!

Mezunlarımızın büyük bir bölümü sektörde iş sahibi oluyor!

Şu anda verdiğimiz uluslararası geçerli HND 5 diplomaları, Sound Production, Sound Engineering, yani Sound Prodüksiyonu ve Ses Mühendisliği diplomalarıdır. Böylece öğrencilerimiz Stüdyo, Kayıt Şirketleri, Organizasyonlar, Müzisyenlerin Teknik Eleman İhtiyaçları, Konser Organizasyonları, TV kanalları, Radyolar, Film Yapım Şirketleri, Distribütör Şirketler, Canlı Ses Tasarımı/Kurumu/İşletimi, Stüdyo Tasarımı, Stüdyo Ses Kaydı/Montajı, Miksaj/Efektlendirme, Mastering, Mekân Akustik Tasarımı, Ses Tasarımı, Görüntü İçin Ses/Müzik Tasarımı, Foley, Düzenleme, Beste, Orkestrasyon, Müzik Performans, Müzik İşletmeciliği, Prodüktörlük gibi görevler almaktadırlar.

Okulumuzun Öğrencilerine Kazandırdığı

Avantajlar

Yatay Geçişle Yurt Dışı

Bugünün fark yaratan prodüksiyonlarına imza atabilmek için uluslararası onaya sahip ol. Okulumuzda aldığın eğitim, Pearson BTEC onaylıdır. Geçerli ödevlerinle talep edersen 5. seviyede “HND” diplomasına çevirebilir, 2 yıllık eğitimini, yatay geçişle tüm dünyada, artı bir yıl okuyarak lisans diplomasına çevirebilirsin.

Sıfırdan Başlama, Ellerini Kirlet

Eğitimin sürecinde uluslararası standartlardaki stüdyo ve laboratuvarlarımızda sektörün farklı networklerine işler üreterek başla, en az 16 işe imza atarak mezun ol, mesleğine küçük katkılar sağlayan biri olarak değil profesyonel projelere yön veren tecrübelerinle başla.

Zaman Kaybetme

Sektörde 6 yıl mesleki tecrüben varsa eğitim süreni kısaltarak tecribeni uluslararası geçerli sertifikalara destekle, tecrübeni onaylayan uluslararası network’e dahil ol.

İstediğin Zaman Başla

Eğitim programları her ay başlar, sömestr başlangıcını kaçırdıysan eğitimine başlamak için diğer bir dönemi bekleme!

Sosyal Medyayla Çalış

1993’ten beri Okulumuz profesyonel akademisyenlerden oluşan eğitim kadrosuyla yetiştirdiği öğrencilerini sektörün tüm teknik alanlarında başarılı kariyerlere yerleştirilmesine liderlik etmiştir. Eğitimin süresince sosyal medya ve sektörel networkle içiçe ol, sektördeki kariyerini öğrenciyke rezerve et.

Yaşam Boyu Güncel Ol

Mezun olduktan sonra boş zamanlarında geri dön, uygun kontenjanlardan faydalanarak, teknolojini yaşam boyu ücretsiz güncelle.

Mezunlarımız Ne Diyor?

Eğitim almadan sanırım bu kadar hızlı ilerleyemezdim. Bundan sonra çeşitli amaçlar için müzik üretmeye devam edeceğim (umarım home studiomu daha iyi bir hale getirebilirim.) Kendi şarkılarımı daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaştırmak için daha çok konser verip, uzun vadede onları yayınlamayı planlıyorum.

Neslihan Engin

Müzisyen

Sektörde çalışma hayatım Süden Pamir ile başladı. En başta mühendis olmak gibi bir niyetim yoktu, ses ilmini öğrendikçe konuya ilgim arttı, çok çekici gelmeye başladı. Okulda aldığım temel ses fiziği dersleri çok faydalı oldu.

Ozan Kurtuluş

Ses Mühendisi

Sektöre 5 yıl önce Süden Pamir’in ‘audio engineering’ eğitimine katılıp ardından bir kayıt stüdyosunda işe girerek başlamış oldum. Okulda gerçekten çok şey öğrendim.

Çağan Tunalı

Ses Mühendisi